Livrare fără contact la ABOUT YOU5

  • Femei
  • Haine
  • Geci
  • Geci de ploaie
Geci de ploaie202
Vizualizare
Sortează
Mărime
Culoare
Marca
Preț
Stil
Mărimi speciale
Material
Imprimeu
Modelul gecii
Geacă outdoor de la ADIDAS PERFORMANCE pe albastru
Pont
-10%

ADIDAS PERFORMANCE

374,90 lei419,90 lei
Mărimi disponibile: XS Mărimi normale, S Mărimi normale, M Mărimi normale, L Mărimi normale, XL Mărimi normale
Geacă de primăvară-toamnă de la RAINS pe gri
-30%

RAINS

259,90 lei372,90 lei
Disponibil în mai multe mărimi
Parka de primăvară-toamnă de la ONLY pe negru

ONLY

279,90 lei
Mărimi disponibile: XS, S, M, L, XL
Geacă outdoor 'Convey Tour' de la MAMMUT pe roșu
Mai sustenabil

MAMMUT

1.069,00 lei
Mărimi disponibile: XS, S, M, L, XL
MasterCardMaestroVISACash on DeliveryPayUFan Courier

Geci de ploaie: cum să rămâi uscată pe timp de vânt și vreme rea

Lumea confuză a gecilor de ploaie

Mulți termeni tehnici, opinii și discuții domină subiectul gecilor de ploaie. Deci, când să îmbrac care geacă? Care sunt diferențele? Am nevoie de una sau mai multe geci de ploaie? Poate o geacă de ploaie să fie și elegantă? Care sunt tendințele? ABOUT YOU aduce lumină în întuneric și clarifică cele mai frecvente întrebări despre gecile de ploaie pentru femei.


Prin ce se deosebește geaca de ploaie de alte geci?

O geacă de ploaie trebuie să îndeplinească multe condiții pentru a primi acest titlu. Pe lângă proprietățile evidente, cum ar fi impermeabilitate și rezistență la vânt, trebuie să fie, desigur, respirabilă. Se poate forma condens pe interiorul gecii în condiții de umiditate ridicată sau prin transpirație. Acest lucru face ca hainele de sub geaca de ploaie să devină umede, iar umiditatea este factorul care te face să îngheți rapid. Cu toate acestea, dacă îmbrăcămintea de ploaie este respirabilă, acest lucru poate fi prevenit cu ușurință prin evacuarea transpirației către exterior.

O altă caracteristică importantă care distinge gecile ușoare de ploaie de gecile convenționale este dimensiunea redusă. Dacă este necesar, geaca de ploaie subțire poate fi scoasă din rucsac și la fel de repede împăturită din nou după ploaie și depozitată în rucsac sau într-o geantă. De asemenea, diferă și manopera fermoarelor. În cazul multor geci, fermoarele sunt exterioare, în timp ce la gecile de ploaie acestea sunt întărite cu clapete exterioare pentru a oferi acestei zone sensibile o protecție suplimentară împotriva apei - deoarece, ca în cazul multor alte aspecte, gecile de ploaie dau dovadă de o rezistentă sporită până și în cele mai sensibile zone.

Membrană sau înveliș?

În acest punct, o preconizare a nivelului de utilizarea a gecii este decisivă pentru a răspunde la întrebare. Membranele sunt mult mai stabile decât straturile de acoperire și, de asemenea, mai durabile. Pe de altă parte, învelișurile sunt mai ușoare și, de obicei, mai ieftine decât membranele. Din nefericire, învelișul se uzează mai repede și nu poate oferi o protecție de lungă durată împotriva ploilor abundente, ceea ce face ca învelișul să fie o opțiune bună pentru protecția ocazională împotriva intemperiilor de zi cu zi. Membrana, pe de altă parte, este tovarășul tău de încredere în drumeții, chiar și pe ploaie torențială.

Am nevoie de o geacă softshell sau hardshell?

Nu poți evita termenii soft și hardshell atunci când cauți o geacă de ploaie potrivită. Dar ce înseamnă ei de fapt și când ai nevoie de o geacă softshell și când ar trebui să alegi mai degrabă o geacă hardshell?

Softshell

Gecile Softshell sunt confecționate din materiale ușoare, moi și elastice și, prin urmare, garantează un grad ridicat de libertate de mișcare, precum și o senzație plăcută la purtare. Materialul țesut este puțin mai gros decât cel fleece și convinge prin suprafața sa impermeabilă și rezistență la vânt.
Cu toate acestea, punctul unic de vânzare al softshell-ului este respirabiltatea deosebită. În combinație cu confortul la purtare, libertatea de mișcare și suprafața impermeabilă, geaca softshell devine partenerul ideal pentru activitățile sportive în aer liber. Drumețiile scurte, cățărările, ciclismul și alergarea nu sunt o problemă pentru gecile softshell pentru femei. Doar în cazul unei ploi îndelungate o geacă softshell pentru femei cedează și trebuie înlocuită cu ceva mai rezistent.

Hardshell

Aici intervin gecile hardshell. Principala diferență dintre gecile ușoare softshell și gecile hardshell este faptul că gecile hardshell sunt rezistente la apă, în loc să fie doar impermeabile. În cazul gecilor rezistente la apă, cantitatea de apă este irelevantă, deoarece suprafața gecii de ploaie absoarbe apa, însă aceasta nu poate pătrunde în interior și, prin urmare, în îmbrăcăminte. În cazul gecilor de ploaie impermeabile (în multe cazuri, numite și „hidrofuge”), apa rămâne la suprafața gecii și este astfel împiedicată să pătrundă în țesătură. Cu toate acestea, în cazul unor precipitații abundente, acest efect prezintă slăbiciuni și nu mai poate face față cantității de apă. Consecința o reprezintă hainele ude și o călătorie neplăcută spre casă.
Deși gecile hardshell pentru femei nu sunt la fel de respirabile și ușoare ca gecile softshell, ele oferă o protecție excelentă împotriva ploii și pot rezista chiar și la ploi torențiale de lungă durată.

Sunt toate gecile de ploaie respirabile?

Desigur, există geci de ploaie care se concentrează în întregime pe respingerea apei și punctează mai puțin pentru materialul respirabil și ușor. Cel mai comun exemplu este binecunoscuta Friesennerz - clasica pelerină de ploaie de culoare galbenă din Frislanda de Est. Aceasta impresionează prin gluga mare, buzunarele largi cu clapete și închiderea cu capse. Pentru a fi impermeabile, cusăturile unei pelerine de ploaie sunt un factor crucial. În cazul pelerinelor, cum ar fi Friesennerz, cusăturile sunt sudate sau, dacă sunt totuși cusute, acestea sunt lipite in interior. Prin urmare, ești protejat în mod optim împotriva ploii, dar există riscul să transpiri rapid în timpul efortului. Cu toate acestea, pentru excursii scurte în împrejurimi ploioase, o geacă de ploaie grea te va duce uscată la destinație.

Rămâi uscat cu Gore-Tex

Este greu de imaginat lumea hainelor de ploaie fără numele Gore-Tex, dar ce se află în spatele acestui element minune?

Gore-Tex este denumirea comercială a W. L. Gore & Associates pentru o membrană foarte fină care oferă protecție impermeabilă, rezistentă la vânt și respirabilitate de înaltă performanță. Acest lucru este realizat de membrana foarte fină Gore-Tex. Deoarece picăturile de apă sunt de 20.000 de ori mai mari decât porii membranei fine, impermeabilitatea absolută poate fi garantată. Apa nu poate pătrunde, dar umiditatea corpului sub formă de vapori de apă își găsește calea de ieșire, astfel încât se menține respirabilitatea atât de importantă pentru gecile de ploaie.

Îmbrăcămintea Gore-Tex poate fi identificată cu ușurință în magazinul ABOUT YOU, în descrierea produsului, la rubrica „Funcționalitate”. Gore-Tex este afișat acolo ca un sub-element numit „Membrană”.

Gecile de ploaie și cele windbreaker sunt același lucru?

Răspunsul este destul de clar: nu. Important este cu ce fel de geci de ploaie vrem să comparăm geaca de ploaie. O geacă Windbreaker nu poate concura cu o geacă hardshell. Pe de altă parte, poate fi comparată foarte bine cu geaca softshell sport. Croiala sport, libertatea de mișcare suficientă, o suprafață hidrofugă și o membrană sau un strat de acoperire respirabil se regăsesc atât la gecile windbreaker, cât și la cele softshell. Diferența dintre cele două geci constă în tipul de fermoar. Gecile Softshell au fermoar pe toată lungimea, în timp ce gecile windbreaker au de obicei doar un fermoar scurt la guler. Acest fermoar scurtat previne riscul ca ploaia sau vântul să pătrundă în interior prin fermoarul fin, de aici provine denumirea de „windbreaker” sau, de asemenea, „jachetă slip-on”.

Ce geacă de ploaie pentru ce ocazie?


În viața de zi cu zi


O geacă ușoară softshell sau windbreaker este ideală pentru drumul spre serviciu sau pentru o scurtă plimbare până la restaurantul tău preferat. Ești protejată de ploile torențiale neașteptate, iar dacă soarele își face apariția, poți împături cu ușurință geaca și o poți depozita în geantă. În zilele noastre, gecile de ploaie pentru femei nu mai sunt acele corturi supradimensionate cu care ai prefera să nu fii văzută purtându-le la birou. Culorile grozave și croielile subțiri dau acum tonul. Noua geacă de ploaie nu ar trebui totuși să fie prea strâmtă, astfel încât să ai opțiunea de a purta pulovere și cardigane pe dedesubt atunci când temperaturile scad, deoarece aspectul în două straturi nu a dezamăgit niciodată pe nimeni.

La alergat

Când cumperi hainele de ploaie ideale pentru alergare, ar trebui să optezi pentru un model respirabil cu o greutate foarte mică. În sport, absorbția transpirației și ventilația sunt la fel de importante precum rezistența la vânt și ploaie. Picioarele, care sunt bine aprovizionate cu sânge, nu se răcesc la fel de repede precum partea superioară a corpului, așa că ar trebui să optezi pentru o variantă scurtă, pe corp, dar nu prea strâmtă. Geaca trebuie să aibă suficient spațiu pentru pernele de aer de încălzire pentru a te motiva să dai tot ce ai mai bun chiar și pe vreme rea. Alegerea unei geci softshell sau a unei geci windbreaker este pur și simplu o chestiune de gust.

La o plimbare cu bicicleta

Nimic nu este mai rău decât să fii surprinsă de o ploaie torențială bruscă în timp ce mergi cu bicicleta. Ești udă din cap până în picioare și nu mai ai cea mai bună dispoziție. Acest lucru poate fi contracarat cu îmbrăcăminte de ploaie adecvată. Deoarece mersul pe bicicletă devine rapid obositor, ar trebui să optezi pentru un model similar cu cel folosit pentru alergare. Din nou, libertate de mișcare, suprafață hidrofugă și țesătură respirabilă sunt cuvintele cheie. De asemenea, trebuie să acorzi atenție tipului de glugă. Dacă porți o cască în timpul mersului pe bicicletă, este important să știi dacă gluga se potrivește peste cască sau poate fi rulată și depozitată în gulerul gecii. Acest lucru creează o căptușeală strânsă pe guler, care împiedică apa să curgă pe gât și să răcească spatele.

În drumeție

Pentru următoarea drumeție lungă, cu prognoza unor ore ploioase, ar trebui să te înarmezi cu o geacă hardshell. Ploaia prelungită și temperaturile în scădere necesită o protecție suficientă pentru a te bucura de activitățile în aer liber chiar și pe vreme rea. Dacă mergi într-o zonă foarte ploioasă, este indicat să optezi pentru membrana puternică Gore-Tex pentru a rezista chiar și la cele mai puternice furtuni. Proprietățile impermeabile sunt prioritare aici, dar respirabilitatea nu trebuie neglijată în timpul unei drumeții obositoare pentru a preveni acumularea de umiditate internă.

Ce tipuri de geci de iarnă există?

Cu cunoștințele despre gecile softshell și hardshell ai deja o bază solidă despre cele două tipuri de geci de ploaie. Dar există și alte diferențe?

Materialul folosit nu este același pentru fiecare geacă de ploaie. Aici este important de știut că nailonul, ca material exterior, este mult mai robust decât poliamida și poliesterul. Poliamida, la rândul său, este mai rezistentă la abraziune decât poliesterul. Pe de altă parte, poliesterul este mai suplu și mai puțin rigid decât nailonul. Pe scurt, acest lucru înseamnă nailon sau poliamidă pentru mai multă stabilitate și poliester pentru mai mult confort.

În funcție de modul de utilizare, se poate pune întrebarea dacă este mai bine să ai o geacă de ploaie sau un palton de ploaie. Ambele variante de modele au avantajele lor.

Palton & parka de ploaie: pentru extra protecție

Un palton de ploaie protejează corpul și îmbrăcămintea din cap până în picioare. Cu o parka de ploaie, atât partea inferioară a spatelui, cât și picioarele sunt protejate de ploaie, de vânturile neplăcute și de răcirea părților sensibile ale corpului.
Cu toate acestea, avantajul clar al lui palton de ploaie poate fi, de asemenea, și dezavantajul său. Din cauza lungimii sale, haina este foarte puțin practică pentru orice activitate sportivă și este înlocuită, de obicei, cu o geacă de ploaie până la brâu. Cu toate acestea, ca protecție împotriva ploii în viața de zi cu zi, paltonul de ploaie pentru femei este o alternativă excelentă pentru a rămâne uscată.

Branduri populare

Ce mărci sunt de fapt cele mai populare atunci când vine vorba de îmbrăcăminte de ploaie potrivită? Mai jos vei găsi trei mărci excelente pentru a te proteja împotriva vântului și a intemperiilor.

Jack Wolfskin companionul fidel pentru drumeții lungi

Gecile de exterior Jack Wolfskin punctează prin protecția fiabilă în timpul următoarei furtuni. Gecile de ploaie de la profesionistul în aer liber sunt companioni de încredere pentru următoarea drumeție. Impermeabilă, rezistentă la vânt și atât de respirabilă încât nu trebuie să te îmbibi cu sudoare nici măcar la urcare.

Culori populare

Pentru o lungă perioadă de timp, hainele de ploaie nu erau ceva în care voiai să fii văzută. Materiale fără forme în culori dubioase au caracterizat mult timp aspectul hainelor practice. Brandurile de modă au contracarat acest lucru și au introdus caracteristicile funcționale pentru ploaie într-o nouă carcasă, astfel încât să putem în sfârșit să rămânem uscate și să arătăm bine. Una dintre noile tendințe este pe cât de subtilă, pe atât de atrăgătoare și se numește:

Transparent

Știi acel moment când îți alegi cu grijă ținuta de dimineață doar pentru a descoperi mai apoi că a început să plouă și că trebuie să ascunzi opera de artă sub o geacă de ploaie, nu-i așa? Nu și cu gecile și paltoanele de ploaie transparente care sunt la modă acum. S-au dus zilele în care trebuie să-ți ascunzi creația chic sub o geacă de ploaie neagră. Modelele transparente sunt, de asemenea, foarte ușor de îmbrăcat peste o geacă de piele sau o haină de lână extravagantă pentru a înfrunta ploaia și, în același timp, pentru a-ți continua viața urbană de zi cu zi într-o ținută la modă.

Pentru cele cărora gecile de ploaie transparente li se par prea revelatoare, optează pentru culoarea tradițională.

Galben

Este o dimineață ploioasă în care nu ai chef să ieși și ai nevoie să-ți înveselești ziua. Cu o geacă de ploaie galbenă poți sfida vremea rea și poți aduce soarele în viața ta de zi cu zi. Chiar și în filme precum ES, Jurassic Park sau în serialul Netflix Dark, pelerina de ploaie galbenă își găsește locul - acolo unde puțină bucurie nu strică. Mai mult, o geacă de ploaie galbenă pentru femei te va face mai vizibilă în sezonul întunecat și te va ajuta să ajungi la destinație fericită și sănătoasă.

Când cauți o geacă de ploaie, s-ar putea să te intereseze și următoarele produse, astfel încât să fii protejată în mod ideal de ploaie și umezeală.


Libertate de mișcare cu ajutorul pelerinelor de ploaie și a poncho-urilor de ploaie

Pe bicicletă sau la festivaluri, nu este nimic mai bun decât să ai la îndemână un poncho de ploaie. În cazul unei ploi torențiale bruște, îl poți despacheta rapid și ușor și îl poți trage peste - protecție perfectă împotriva ploii. Datorită dimensiunilor extrem de mici și a greutății foarte reduse, pelerinele de ploaie pot încăpea în orice rucsac sau chiar în buzunarul pantalonilor. Pe lângă haine, croiala largă face posibilă depozitarea bagajelor, cum ar fi un rucsac, sub poncho-ul de ploaie, pentru a le menține uscate. Materialul ușor este, din păcate, atât avantajul, cât și dezavantajul popularelor pelerine de ploaie. Versiunile simple au o durată de viață scurtă, deoarece se uzează foarte repede și sunt susceptibile de deteriorare. Purtarea rucsacului peste poncho-ul de ploaie în loc de sub el poate avea rapid consecințe grave, motiv pentru care ar trebui să acorzi atenție utilizării corecte și bunei calități a poncho-ului de ploaie, pentru a-ți garanta distracție de lungă durată în ploaie.
Diferitele forme și culori îți permit să găsești exact modelul care se potrivește nevoilor tale individuale. Ai prefera un model simplu cu glugă sau un poncho de ploaie transparent pentru o vedere clară, chiar și pe timp de furtună?

Rămâi curată cu ajutorul pantalonilor de ploaie

Cât de des poți avea încredere în prognoza meteo? Și de câte ori a fost contrazisă de aspectul cerului? Întotdeauna este mai bine să fii pregătită decât să lași totul la voia întâmplării. Pantalonii de ploaie pentru femei sunt o completare excelentă a garderobei tale. Îți place să mergi cu bicicleta la serviciu, dar îți place să ajungi uscată și curată? Cu o pereche de pantaloni de ploaie, acest vis poate deveni curând realitate. Sunt respirabili, rezistenți la intemperii și se pun și se scot rapid. Un ambalaj de dimensiuni reduse completează acest dispozitiv multifuncțional, permițându-i să dispară în orice buzunar și să fie recuperat la nevoie. Astfel, în cazul unei ploi torențiale surpriză, pantalonii de ploaie pentru femei pot fi trași rapid peste pantofi și pantaloni și te mențin uscată și curată fără să începi să transpiri din cauza stratului suplimentar.

Cizmele de cauciuc: însoțitoarele impermeabile pentru vremea ploioasă

Cizme de cauciuc colorate pentru femei, pe care ni le amintim cu toții din copilărie, sunt practice și chic chiar și pentru adulți. Spărgătoarele de bălți sunt de cele mai multe ori fabricate din PVC sau cauciuc natural și fac parte din orice gospodărie. Fie pentru grădinărit sau pentru viața de zi cu zi ploioasă, acești pantofi chic asigură picioare uscate și o bună dispoziție. Cu culori deosebite, cizmele de cauciuc pentru femei asigură o bună vizibilitate în ploaie, întuneric, ceață și noroi și aduc bucurie în zilele mohorâte. Diferitele modele fac inimile să bată mai repede. Fie că este vorba de un galben clasic, de un model modern cu diamante sau de un imprimeu all-over cu inimioare. Încălțările pentru bălți rezistente la ploaie vor pune întotdeauna un zâmbet pe fața ta.

Cu umbrela prin activitățile de zi cu zi

Umbrelă, cu atât mai bine? Nu. Numărul magic este zece. Zece spițe asigură o stabilitate maximă, o manevrare ușoară a mecanismului și creează cea mai bună „tensiune de umbrelă”. Husele din nailon sau poliester sunt acoperite cu Teflon, ceea ce face ca umbrelele să fie impermeabile și rezistente la apă și murdărie și, în același timp, să se usuce rapid.
Dacă vrei să ai mereu la tine un însoțitor permanent împotriva ploii, o umbrelă de buzunar la îndemână este o alegere bună. O poți purta în rucsac sau în geantă și o poți scoate când începe ploaie. O umbrelă lungă este ceva mai greu de manevrat decât o umbrelă mică de buzunar, dar primește puncte pentru stabilitate și rezistență. Atunci când plouă în combinație cu rafale puternice de vânt, umbrela lungă este, de obicei, cea mai bună alegere pentru a rămâne uscat. Indiferent de umbrela pe care o alegi, ambele variante trebuie să fie deschise atunci când sunt lăsate la usucat , astfel încât să nu devină poroase și să te protejeze de ploaie pentru o perioadă lungă de timp.

Echipează-te acum împotriva sezonului neplăcut cu îmbrăcăminte de ploaie de la ABOUT YOU. O selecție imensă de mărci de top așteaptă să fie descoperită de tine. Beneficiază de plată pe factură, livrare gratuită și politică de returnare de 100 de zile pentru o experiență de cumpărare fără griji. Datorită livrării rapide, vei fi perfect echipată în cel mai scurt timp atunci când vremea nu cooperează.

România
*Apel gratuit în toate rețelele. În cazul apelurilor internaționale pot fi percepute tarife suplimentare.**Toate prețurile includ TVA.5) Nu se aplică condiții speciale. https://www.aboutyou.ro/conditii-promotie
© 2021 ABOUT YOU SE & Co. KG