Geci de iarnă845
Vizualizare
Sortează
Mărime
Culoare
Marca
Preț
Stil
Mărimi speciale
Material
Imprimeu
Modelul gecii
Geacă de iarnă de la Missguided pe albastru

Missguided

269,90 lei
Mărimi disponibile: XS, S, M, L, XL
Geacă de iarnă 'Tyra' de la TOMMY HILFIGER pe negru

TOMMY HILFIGER

1.159,00 lei
Disponibil în mai multe mărimi
MasterCardVISACash on DeliveryPayUFan Courier

Îți spunem totul despre gecile de iarnă

Zilele devin mai scurte, temperaturile scad, iar hainele devin mai groase. Din nou este iarnă – și odată cu aceasta, ca în fiecare an, geaca de iarnă își face loc în garderoba ta. Dar prin ce se disting gecile și ce caracteristici ar trebui să îndeplinească noua ta geacă de iarnă de damă, astfel încât să îți țină mereu de cald? În cele ce urmează vă spunem totul despre gecile călduroase, astfel încât alegerea să fie cât mai ușoară!

Ce criterii trebuie să îndeplinescă o geacă de iarnă de calitate?

Femeie îmbrăcată cu o geacă de iarnă Gil Bret

Selecția de geci de iarnă este vastă, așa că nu este întotdeauna ușor să găsești modelul potrivit. Caracteristica cea mai importantă pe care trebuie să o îndeplinească geaca este, desigur, să îți țină suficient de cald chiar și la temperaturi sub punctul de îngheț. Diferența față de gecile convenționale, care se poartă primăvara sau toamna, este căptușeala. Modelele pentru sezonul rece au, de obicei, o căptușeală groasă din diferite materiale, cum ar fi puf sau fibre sintetice, și astfel îți pot proteja perfect corpul de temperaturile reci. Atunci când îți cumperi geaca de iarnă, trebuie să acorzi întotdeauna atenție locului în care te afli și cât de frig poate fi iarna. În zonele în care temperaturile pot ajunge la -15 °C iarna, geaca de iarnă ar trebui să fie mai călduroasă decât în ​zonele în care sunt întotdeauna peste 0 °C.

Ce materiale există și care țin de cald cel mai bine?

Pentru a fi pregătiți pentru diferite temperaturi și a fi îmbrăcați întotdeauna suficient de călduros, există geci de iarnă din diverse materiale, pe care ți le prezentăm mai jos.

Geci de puf

Jachetă de puf Finn Flare

Gecile de puf pentru iarnă se caracterizează prin faptul că sunt umplute cu pene moi de pasăre, așa-numitul puf. Păsările își folosesc penajul pentru a se proteja atât de frig cât și de căldură, așadar acesta are un efect izolant. Oamenii au profitat de acest efect și îl folosesc la fabricarea gecilor de iarnă. Gecile de puf sunt perfecte pentru temperaturi foarte scăzute, deoarece păstrează excelent căldura. Puful este menținut în poziție prin matlasare, astfel încât să izoleze uniform și să nu alunece în partea inferioară a gecii. Gecile de puf au marele avantaj că sunt foarte ușoare. Un dezavantaj al gecilor de puf este prețul acestora, de obicei foarte ridicat, date fiind costurile ridicate de obținere a pufului. În plus, ca și în cazul tuturor produselor de origine animală, alegerea unei astfel de geci rămâne la latitudinea fiecăruia. Între timp, există câteva alternative la puful animalelor, care îți țin de cald la fel de bine. Fibrele moi pot fi fabricate, de exemplu, din poliester, soia sau Tencel. Aceste fibre care nu sunt de origine animală au, de asemenea, avantajul că sunt mult mai potrivite pentru condiții de umiditate decât puful animalelor.

Jachetă matlasată

La fel ca și geaca de puf, jacheta matlasată, așa cum sugerează și numele, este confecționată prin matlasare, care menține materialul de umplere la locul său. Diferența este că jacheta matlasată nu este neapărat umplută cu puf, există, de asemenea, modele căptușite. Datorită matlasării, jacheta izolează perfect și este ideală și la temperaturi scăzute.

Geci cu față dublă

Geacă funcțională de la Jack Wolfskin

Pentru zonele în care vremea nu se răcește prea mult pe timpul iernii, gecile cu față dublă sunt perfecte. Aceste geci de iarnă au avantajul că pot fi purtate ca o geacă de tranziție, chiar și la temperaturi blânde. Acestea se caracterizează printr-un sistem cu două straturi în care o a doua geacă poate fi atașată la o geacă exterioară, de obicei rezistentă la vânt, folosind un fermoar sau nasturi. Această geacă interioară este adesea realizată dintr-un material polar care izolează bine și îți ține foarte bine de cald. Dacă se ivește soarele după-amiaza, poți îndepărta cu ușurință geaca exterioară și nu mai transpiri. În zilele ploioase de toamnă, poți purta doar geaca exterioară.

Geacă de iarnă din fibre sintetice

Desigur, există și geci de iarnă fără matlasare care sunt căptușite cu fibre sintetice pentru a-ți ține de cald la temperaturi scăzute. Unele modele au o suprafață netedă pe interior fiind căptușite numai pe interior, iar alte variante ale gecilor din fibre sintetice sunt echipate suplimentar la interior cu o blană moale de pluș sau căptușeală din lână.

Geacă de iarnă din lână pentru femei

Gecile călduroase de iarnă sunt disponibile și în țesătură din lână. Lucrul grozav despre lână este că izolează bine și te protejează de frig. Gecile de iarnă din lână pentru femei nu sunt potrivite pentru temperaturi scăzute, dar sunt perfecte pentru temperaturi în jurul valorii de zero grade. Avantajul grozav al acestor frumoase geci de iarnă este că și acestea pot fi asortate foarte elegant. Prin urmare, sunt alegerea ideală pentru birou sau pentru evenimente pe timp de iarnă.

Guler din blană – da sau nu?

Femeie purtând o jachetă khujo roșie

Multe geci călduroase de iarnă au guler din blană atașat la glugă. Acest lucru poate oferi căldură în plus, dar servește și ca un punct de atracție vizual pentru a „condimenta” un pic geaca. În trecut, pentru gulerul din blană se folosea în principal blana diferitelor animale, precum iepurii sau nurca. Chiar și astăzi, garnitura din blană veritabilă încă se găsește la unele geci de iarnă cu blană. Totuși, tot mai mulți pasionați de modă evită gulerele din blană și preferă o geacă de iarnă cu blană artificială. Motivul este că animalele folosite la obținerea blănii veritabile sunt crescute în condiții nedemne și mor în agonie. Deci, cel mai bine este să porți o geacă de iarnă cu blană artificială, dacă nu dorești să renunți la gulerele din blană.

Lungimea gecii tale de iarnă

Lungimea gecii tale de iarnă depinde în întregime de preferințele tale. Există geci scurte de iarnă, care de obicei ajung doar până la șold și astfel acoperă, în principal, partea superioară a corpului. Gecile lungi de iarnă ajung peste fese și, prin urmare, încălzesc puțin mai bine decât modelele mai scurte. Depinde de preferința personală ce model alegi în cele din urmă, dar și de temperaturile la care dorești să le porți. Gecile scurte de iarnă pentru femei sunt potrivite în special pentru temperaturi mai moderate, iar modelele mai lungi pot fi purtate și la temperaturi mai scăzute.

Culori

Femei într-o jachetă de puf lungă de iarnă de la OOF

Atunci când îți cumperi geaca de iarnă, este important să știi ce culoare preferi, la urma urmei o vei purta toată iarna. În cele ce urmează îți oferim câteva sugestii pentru a-ți face alegerea mai ușoară și pentru a-ți fi mai ușor să găsești noua geacă de iarnă pentru femei.

 • Geci de iarnă negre pentru femei
  Gecile de iarnă negre fac parte din categoria gecilor de iarnă clasice. Acestea au marele avantaj că se potrivesc cu orice ținută. Acest lucru este deosebit de important dacă în garderobă aveți doar o geacă de iarnă care trebuie să fie utilizată în mai multe moduri. Dar, desigur, negru nu înseamnă plictisitor, chiar și gecile de iarnă în culori închise vin în croieli grozave.
 • Geci de iarnă gri pentru femei
  Gecile de iarnă gri sunt deosebit de populare în cazul modelelor din lână. Culoarea aceasta le conferă gecilor din lână o notă elegantă și se potrivește bine cu costume deschise la culoare sau pantaloni închiși la culoare.
 • Geci de iarnă galbene
  Gecile de iarnă galbene sunt încă la modă. Modelele mai îndrăznețe sunt adevărați stropi de culoare în ținuta ta și atrag atenția! Mai ales în iernile reci și întunecate, o mică strălucire în ținuta ta te face să te simți de două ori mai bine și îți oferă ție și celor din jurul tău o doză de bună dispoziție.
 • Geci de iarnă albastre pentru femei
  Gecile de iarnă albastre pentru femei sunt, de asemenea, tovarăși minunați în sezonul rece. Culoarea întruchipează adesea un fler maritim și poate fi combinată într-un mod foarte versatil. Fie că este pe albastru deschis sau închis, cu o geacă de iarnă albastră mereu mergi la sigur.

Geci de iarnă impermeabile pentru femei

Femei într-o geacă de iarnă în culoarea muștar cu guler de blană

Mai ales pe zăpadă și ploaie este util să alegi o geacă de iarnă impermeabilă pentru femei. Pentru că, odată ce geaca de iarnă este îmbibată cu apă, frigul pătrunde mai repede. Aceste modele sunt disponibile cu diferite umpluturi, de exemplu puf sau fibre sintetice. Cu o umplutură din puf, nu trebuie să îți faci griji că puful te va uda, deoarece materialul exterior impermeabil ține umezeala la distanță.

Ce alternative sunt la geaca de iarnă?

Desigur, există câteva alternative la clasica geacă de iarnă la care poți recurge în zilele reci de iarnă. Femeile însărcinate au nevoie, de asemenea, de o geacă de iarnă care se potrivește perfect atunci când abdomenul se mărește. Mai jos îți prezentăm patru alternative.

Paltonul de iarnă – care sunt avantajele acestuia?

Paltonul de iarnă are practic aceleași caracteristici ca și geaca de iarnă și este, de asemenea, fabricat din aceleași materiale. Diferența este, totuși, că paltonul de iarnă pentru femei este semnificativ mai lung. Nu se poate spune cu exactitate când o geacă este considerată palton. Majoritatea paltoanelor de iarnă ajung cel puțin până la mijlocul coapselor, dar există și modele care ajung până la gleznă.

Parka

Femei purtând o geacă de la Superdry

În ceea ce privește lungimea, parka se află între geaca de iarnă și paltonul de iarnă și, de obicei, ajunge peste fese. Parka se caracterizează prin două buzunare mari în zona șoldurilor și o glugă. A apărut odată cu inuiții, dar a fost folosită pentru prima dată în anii 1940 în armata americană, ca parte a uniformei pentru iarnă. 20 de ani mai târziu, a fost, de asemenea, foarte întâlnită în rândul populației civile și de atunci a devenit un articol vestimentar la modă pentru zilele reci. Parka de iarnă dispune adesea de încă un guler din blană și o căptușeală moale.

Geci de pluș

Gecile de pluș nu poartă denumirea aceasta din întâmplare, ci pentru că blana artificială din care sunt confecționate modelele amintește mult de un ursuleț de pluș. Aceasta la fel de moale și pufoasă, și prin urmare, este ideală pentru zilele reci. Blana artificială este de obicei realizată din poliester sau alte materiale sintetice. Multe dintre gecile de pluș au o textură similară cu gecile din piele de miel și, prin urmare, sunt o alternativă bună pentru cei care doresc să renunțe la materialele de origine animală. Modelele sunt disponibile în mai multe lungimi diferite, iar paltoanele sunt, de asemenea, confecționate din blană moale de pluș.

Geci de iarnă pentru femei însărcinate

Dacă ești însărcinată, este, desigur, deosebit de important, ca totul să fie bine acoperit. Pe măsură ce burtica crește, se poate întâmpla ca geaca obișnuită de iarnă să nu se mai potrivească și este timpul pentru o geacă de iarnă pentru femei însărcinate. Aceste modele au mult mai mult spațiu în zona abdominală și nu te limitează. Există, de asemenea, modele care pot fi utilizate în continuare, după sarcină. Datorită unei inserții largi în geaca de iarnă pentru femei însărcinate, care are un fermoar pe fiecare parte, poți transporta bebelușul în față și poți închide mai apoi fermoarul.

Cum ai grijă în mod corect de geaca de iarnă

Geacă albă cu guler de blană de la Tommy Jeans

Când vine vorba de îngrijirea gecii tale de iarnă, cel mai mult contează materialul din care este confecționată. Unele geci de puf pot fi spălate în mașina de spălat, altele ar trebui curățate profesional. Vei găsi instrucțiuni pe eticheta gecii tale de iarnă. Dacă alegi să speli geaca la mașina de spălat, asigură-te că temperatura nu depășește 30 °C și că utilizezi un detergent adecvat care nu este prea agresiv. De asemenea, ar trebui să o puneți în uscător mai apoi, astfel încât puful umed să se disperseze din nou. Gecile de iarnă din fibre sintetice pot fi spălate acasă, în majoritatea cazurilor, relativ ușor. Și în acest caz, temperatura corectă (scăzută) de spălare este foarte importantă, astfel încât să te poți bucura de geacă mult timp. După spălare, lasă geaca pur și simplu să se usuce la aer. Gecile din lână sunt puțin mai delicate, multe dintre modele pot fi curățate doar profesional, dar există și variante pe care le poți spăla ușor acasă. Cel mai bine este să folosești un detergent adecvat țesăturii din lână și să speli geaca din lână la o temperatură scăzută. Totuși, lucrul minunat al acestor modele de geci, este că lâna se curăță singură într-o anumită măsură, adică, adesea este suficientă doar aerisirea gecii după ce ai purtat-o.

Îmbrăcăminte de iarnă suplimentară la geaca de iarnă

Desigur, este clar că în timpul iernii, când temperaturile sunt foarte scăzute, nu ai nevoie doar de o geacă de iarnă. Accesoriile precum un fes sau un fular sunt, de asemenea, importante pentru a-ți ține de cald în caz de zăpadă și îngheț.

Lenjerie de corp funcțională

Femeie cu eșarfă neagră de la EDITED

În zilele foarte reci sau la schi, este esențială lenjeria de corp funcțională. Aceasta vine sub formă de pantaloni care pot fi trași cu ușurință pe sub blugi, sau ca top sau tricou pe sub pulover. Caracteristica specială a lenjeriei funcționale este materialul din care este confecționată, deosebit de eficient pentru încălzire și izolare. Printre acestea se numără, de exemplu, lâna Merino. Există, de asemenea, lenjerie de corp din fibre sintetice, care sunt deosebit de potrivite pentru antrenamente intensive. Lâna Merino are avantajul că inhibă mirosurile și este foarte moale și, prin urmare, poate fi purtată de minune, de exemplu, în timpul drumețiilor lungi.

Mănuși

Desigur, mâinile nu trebuie să înghețe iarna, și pentru a preveni acest lucru, există mănuși. Dacă preferi stilul elegant, poți alege mănuși din piele care să se potrivească la fel de bine atât cu rochia business, cât și cu blugi și cu palton din lână. Mănușile sunt, de asemenea, disponibile și în bumbac simplu, ca mănuși călduroase, sau ca mănuși funcționale căptușite, care sunt utilizate în principal pentru activități sportive.

Fular

Femeie cu o căciulă neagră de la s.Oliver

Fularul este atât o sursă de căldură, cât și un accesoriu de modă și mulți pasionați de modă așteaptă cu nerăbdare tot timpul anului să poată purta din nou aceste modele pufoase în jurul gâtului. Indiferent dacă este vorba de un fular fin din cașmir, un fular moale din lână sau un fular cilindric practic, fiecare își va găsi preferatul. Un fular moale din mătase, de exemplu, este grozav de purtat chiar și în lunile mai calde.

Căciulă

Și căciula are o funcție importantă pe timpul iernii, îți menține creștetul cald și împiedică pierderea de căldură la nivelul capului. Dar servește și ca accesoriu de modă și îți poate îmbunătăți aspectul pe timp de iarnă. Este disponibilă, de exemplu, ca o căciulă atrăgătoare cu ciucure sau ca o căciulă călduroasă tricotată. Pentru cele dintre voi care doresc să-și mențină urechile calde, mai indicat este să poarte o bentiță pentru femei. Variantele din tricot grosier au aspect feminin și romantic.

Cumpără geci de iarnă de pe ABOUT YOU

De asemenea, poți găsi geci de iarnă grozave și online pe ABOUT YOU. Aici vei găsi o gamă variată de modele, care cu siguranță vor fi potrivite și pentru tine. După ce ai găsit geaca de iarnă pentru femei preferată, o poți comanda online cu livrare gratuită și o poți proba liniștită acasă. Dacă nu se potrivește, poți returna călduroasa geacă gratuit.

România
*Apel gratuit în toate rețelele. În cazul apelurilor internaționale pot fi percepute tarife suplimentare.**Toate prețurile includ TVA.
© 2021 ABOUT YOU SE & Co. KG