Sari la conținutul principal
02z
08h
32m
55s

Sărbătorește 5 ani ABOUT YOU-până la -50% EXTRA doar în APLICAȚIE

Sustenabilitatea produsului

Iubim moda. Și ne iubim planeta.
Ce rol ocupă sustenabilitatea în magazinul nostru
Încercăm să ținem cont de sustenabilitate ori de câte ori luăm o decizie. De aceea, ne dorim ca și clienții noștri să facă alegeri informate și în cunoștință de cauză atunci când achiziționează un produs, astfel încât să fie conștienți de impactul social și de mediu al acțiunilor lor.
Intenționăm să continuăm să colaborăm cu partenerii noștri pentru a îmbunătăți transparența și calitatea datelor, modificându-ne în același timp gama de produse pentru a oferi clienților mai multe produse cu accent pe durabilitate.
Niciun produs nu este 100% sustenabil. Cu toate acestea, considerăm că multe produse reprezintă alegerea preferată în comparație cu echivalentele lor convenționale. Obiectivul nostru este de a crește gradul de conștientizare a acestui fapt prin intermediul comunicării privind sustenabilitatea în magazin.
Scopul nostru este de a evolua continuu și de a învăța din cunoștințele, experiența, feedback-ul clienților și al industriei. Vedem sustenabilitatea ca pe o călătorie continuă, așadar, alăturați-vă nouă în această misiune!
Simbolurile noastre pentru produse sustenabile
Simbolurile noastre privind sustenabilitatea agregă standarde, licențe și certificări de la terți privind materialele, producția sau standardele sociale ale unui produs de-a lungul lanțului de aprovizionare. Produsele etichetate cu unul dintre simbolurile noastre de sustenabilitate îndeplinesc cel puțin una dintre cerințele noastre sub forma unor materiale licențiate sau certificate de terți sau a unei certificări la nivel de brand. Pentru a face afirmații privind sustenabilitatea, brandurile trebuie să furnizeze informații privind sustenabilitatea produselor lor și să fie în măsură să furnizeze dovezi.
Material organic
Produsele cu acest simbol sunt fabricate din materiale organice. Agricultura organică reduce consumul de apă și interzice modificările genetice, îngrășămintele chimice și pesticidele. Scopul este de a conserva fertilitatea solului și biodiversitatea.
Material reciclat
Produsele cu acest simbol sunt fabricate din materiale reciclate, care au fost create prin refolosirea materialelor pre-consum sau post-consum. Utilizarea materialelor reciclate reduce consumul de materii prime și, prin urmare, cantitatea de materiale, energie și apă generate în procesul de producție a materialelor prime primare.
Procese mai bune de producție
Produsele cu acest simbol au fost fabricate pentru a reduce impactul procesului de producție asupra mediului și societății. Acesta poate include măsuri precum practicile care conservă resursele, utilizarea responsabilă a substanțelor chimice și îmbunătățirea condițiilor de muncă în procesul de prelucrare a materialelor.
Animale crescute responsabil
Produsele cu această etichetă conțin materii prime de origine animală obținute prin practici mai responsabile. Producția se concentrează pe tratarea etică a animalelor înainte, în timpul și după extragerea materialelor.
Materiale obținute responsabil
Produsele cu acest simbol conțin materiale de origine vegetală, obținute prin procese care au un impact mai mic asupra mediului și societății. Conservarea biodiversității se află în centrul practicilor ecologice și sociale, precum agricultura regenerativă și silvicultura responsabilă.
Pentru economia circulară
Produsele care au acest simbol sunt create cu gândul la circularitate, de la proiectare și în toate etapele ciclului de viață. Circularitatea are ca scop închiderea unui ciclu și descurajează amestecul de materiale, încurajând în schimb (re)utilizarea materialelor durabile, regenerabile sau reciclate, reducând astfel deșeurile și nevoia de noi resurse.
Material inovator
Produsele cu acest simbol sunt fabricate cu materiale inovatoare. Acestea constituie alternative vegetale la materialele de origine animală sau sintetică, și pot fi obținute din recolte agricole, fructe sau legume.
Eforturi sociale avansate
Produsele cu acest simbol au fost fabricate în conformitate cu practicile sociale avansate. Acestea includ principii precum condiții de muncă mai bune, salarii echitabile și egalitatea de gen în toate etapele ciclului de viață al produsului.
Categorii de sustenabilitate
Explorează categoriile de sustenabilitate și inspiră-te pentru lookuri și stiluri noi.
Standardele și licențele din spatele simbolurilor
Simbolurile noastre privind sustenabilitatea se bazează pe certificări, licențe și standarde primite de la terți, în ceea ce vizează materialele sau brandul. Am alcătuit o prezentare generală pentru a facilita navigarea în magazinul nostru atunci când cauți produse sustenabile.
Pe lângă simbolurile noastre de sustenabilitate care grupează diverse materiale și certificări, facem publice și următoarele certificări de brand de la terți.
Global Organic Textile Standard - GOTS Organic
The Global Organic Textile Standard (GOTS) este un standard de prelucrare a textilelor din fibre naturale obținute pe cale organică și este recunoscut la nivel mondial. Pentru a obține această certificare se verifică respectarea regulilor ecologice și sociale pe parcursul întregii linii de producție. În acest caz, produsul are pe etichetă mesajul „GOTS organic”, însemnând că în compoziția sa intră fibre naturale certificate în proporție de minimum 95%.
Global Organic Textile Standard - GOTS Made with Organic materials
Global Organic Textile Standard (GOTS) este un standard de prelucrare a textilelor din fibre organice și este recunoscut la nivel mondial. Pentru a obține această certificare se verifică respectarea regulilor ecologice și sociale pe parcursul întregii linii de producție. În acest caz, produsul are pe etichetă mesajul „confecționat din materiale organice”, însemnând că în compoziția sa intră fibre naturale certificate în proporție de minimum 70%.
Organic Content Standard - OCS 100
Organic Content Standard 100 (OCS 100) indică produse textile confecționate din material organic certificat în proporție de minimum 95%. Grație sistemului de urmărire a materialului până la sursă pe tot parcursul procesului de producție, OCS 100 permite verificarea și certificare proporției de materiale ecologice, într-un mod transparent și independent.
Organic Content Standard - OCS Blended
Organic Content Standard (OCS blended) indică produse textile confecționate în proporție de minimum 5% din material organic certificat. Grație sistemului de urmărire a materialului până la sursă pe tot parcursul procesului de producție, OCS blended permite verificarea și certificarea materialelor ecologice într-un mod transparent și independent.
Global Recycled Standard (GRS)
The Global Recycled Standard (GRS) se referă la etichetarea produselor compuse din cel puțin 50% materiale reciclate certificate. Scopul GRS este de a spori utilizarea materialelor reciclate pentru a reduce impactul negativ al producției din punct de vedere social, de mediu și chimic. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie promovate bunele practici de reciclare responsabilă și ecologică în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare.
Leather Working Group (LWG)
Leather Working Group (LWG) este o organizație internațională non-profit care reunește peste 1600 de părți interesate din industria tăbăcăriei. LWG certifică tăbăcăriile pe baza unor criterii precum consumul de apă și de energie, gestionarea substanțelor chimice, a deșeurilor și a apelor reziduale. Prin comandarea acestui produs, susții tăbăcăriile certificate LWG.
Ai vizualizat 6 din 15 certificări
bluesign® PRODUCT
Sigiliul bluesign® PRODUCT reprezintă o producție textilă cu cel mai mic impact social și de mediu posibil. Prin acțiuni concrete, cum ar fi utilizarea cu moderație a resurselor și utilizarea limitată a substanțelor chimice, acesta oferă siguranță consumatorilor și muncitorilor implicați în procesul de producție. Produsele marcate Bluesign® PRODUCT sunt fabricate în proporție de cel puțin 90% în fabrici certificate, iar cel puțin 30% din accesorii trebuie să fie bluesign® APPROVED.
Responsible Down Standard (RDS)
Responsible Down Standard (RDS) este un standard strict, care asigură transparența întregului procesul de procesare a pufului pe tot parcursul lanțului de aprovizionare. În plus, standardul RDS stabilește directive foarte stricte în ceea ce privește bunăstarea animalelor, stabilind de ex. reguli cu privire la calitatea hranei și a apei, la condițiile de adăpostire, la densitatea efectivelor și la condițiile de creștere în aer liber și la sănătatea animalelor și condițiile de igienă. Standardul RDS interzice și hrănirea forțată și jumulirea de vii a păsărilor.
Responsible Mohair Standard (RMS)
Responsible Mohair Standard (RMS) este un standard voluntar axat pe trasabilitate, bunăstarea animalelor și responsabilitatea față de mediu în cadrul lanțului de aprovizionare cu mohair. Standardul RMS asigură respectarea celor cinci libertăți ce vizează bunăstarea animalelor și un lanț de custodie solid în cadrul lanțului de aprovizionare.
Responsible Wool Standard (RWS)
Standardul Responsible Wool este unul dintre standardele esențiale de protecție a animalelor. Acesta reglementează produsele din lână și garantează un proces de creștere a ovinelor mai responsabil. Această etichetă pune accentul pe protecția animalelor (de ex. interzice jupuirea animalelor), pe protecția și utilizarea durabilă a solurilor și pe transparența totală în lanțul de aprovizionare printr-un sistem integrat de urmărire a produselor până la sursă.
Cradle to Cradle Certified® (Silver)
Prin intermediul programului de certificare a produselor Cradle to Cradle®, institutul definește un punct de referință la nivel global pentru produse sigure, reciclabile și fabricate în mod responsabil. Cradle to Cradle Certified® acoperă întregul lanț valoric și are rolul de a asigura impactul pozitiv al produselor atât asupra oamenilor, cât și asupra planetei. Acest produs a îndeplinit exigențele Silver la toate nivelurile.
Certificat Cradle to Cradle​​® (Gold)
Prin intermediul standardului de certificare a produselor Cradle to Cradle®, institutul definește un punct de referință la nivel global pentru produse sigure, reciclabile și fabricate în mod responsabil. Cradle to Cradle Certified® acoperă întregul lanț valoric și are rolul de a asigura impactul pozitiv al produselor atât asupra oamenilor, cât și asupra planetei. Acest produs a îndeplinit exigențele Gold la toate nivelurile.
LENZING™ ECOVERO™
Fibrele LENZING™ ECOVERO™ sunt fabricate din lemn, o materie primă naturală și regenerabilă obținută cu grijă din păduri gestionate în mod responsabil. Lemnul recoltat în mod natural este atent echilibrat cu rata de creștere a pădurilor pentru a asigura disponibilitatea constantă a acestei materii prime valoroase. LENZING™ și ECOVERO™ sunt mărci comerciale ale Lenzing AG. Pentru mai multe informații, vizitează: https://www. ecovero. com/
TENCEL™ Lyocell
Fibrele TENCEL™ Lyocell și Modal sunt fabricate din lemn, o materie primă naturală și regenerabilă, obținută cu grijă din păduri gestionate în mod responsabil. Lemnul recoltat în mod natural este atent echilibrat cu rata de creștere a pădurilor pentru a asigura disponibilitatea constantă a acestei materii prime valoroase. TENCEL™ este o marcă comercială a Lenzing AG. Pentru mai multe informații, vizitează: https://www. tencel. com/
TENCEL™ Modal
Fibrele TENCEL™ Lyocell și Modal sunt fabricate din lemn, o materie primă naturală și regenerabilă, obținută cu grijă din păduri gestionate în mod responsabil. Lemnul recoltat în mod natural este atent echilibrat cu rata de creștere a pădurilor pentru a asigura disponibilitatea constantă a acestei materii prime valoroase. TENCEL™ este o marcă comercială a Lenzing AG. Pentru mai multe informații, vizitează: https://www. tencel. com/
Ai vizualizat 15 din 15 certificări
Ghidează-te după simbolurile privind sustenabilitatea atunci când faci cumpărături
Sigur vei observa că aceste simboluri apar peste tot în magazinul nostru. Înțelegându-le, vei putea să navighezi printre funcțiile noastre privind sustenabilitatea. Uite aici cum te poți folosi de acestea pentru a face alegeri mai informate atunci când comanzi pe ABOUT YOU.
Explorează categoria noastră de sustenabilitate pentru surse de inspirație.
Folosește filtrele noastre pentru a vedea produsele cu accent pe sustenabilitate pe care le preferi.
Apasă pe simbol pentru a vedea un rezumat referitor la sustenabilitatea produsului.
Citește secțiunea privind sustenabilitatea din detaliile articolului pentru mai multe informații despre materialele, procesul de producție și certificările fiecărui produs.
Cum să îți îngrijești hainele
Luarea deciziilor în cunoștință de cauză nu se rezumă doar la conținutul coșului de cumpărături, ci îți vizează și garderoba. Explorează pagina „Iubește-ți garderoba" și descoperă sfaturile noastre despre cum să ai grijă de hainele tale, să le refolosești și să le prelungești durata de viață. Ești gata să acționezi?
Vrei să afli mai multe despre acțiunile noastre?