Sari la conținutul principal
Logare
Listă favorite
Coș

Jordan: brandul adoptat complet de cultura urbană

Prima pereche de ghete Air Jordan a apărut în 1985, la 1 aprilie, și a fost creată exclusiv pentru unul dintre cei mai cunoscuți și performanți sportivi la nivel mondial, reputatul Michael Jordan, în timpul carierei sale fabuloase la echipa Chicago Bulls. Acesta a reușit să inspire generații întregi de tineri să viseze liber și să muncească neîncetat pentru visele lor. Astăzi brandul de încălțăminte și îmbrăcăminte sport este adoptat la nivel universal de către cultura urbană și hip-hop, fiind recunoscut la nivel global ca unul dintre cele mai calitative și inovatoare mărci din această nișă. Cu ajutorul calității materialelor și designurilor nemaivăzute, Jordan reușește chiar și astăzi să inoveze și impresioneze prin stilul său iconic, acestea devenind un etalon pentru cultura sportivă și stilul urban de viață.

Jordan atrage prin design unic și pionierat în tehnologie

Încă de la început, creatorii Jordan s-au concentrat pe inovație și creare de tehnologie care să faciliteze calitățile sportive și performanța atleților și starurilor NBA, baschetul devenind sportul vedetă al culturii hip-hop. Cei de la Nike au reușit să scaleze Air Jordan la nivel global, datorită inventării și introducerii a numeroase tehnologii inovatoare incorporate atât în încălțăminte cât și în îmbrăcămintea atât de îndragite de milioane de fani. Stilul său inconfundabil a dus la apariția articolelor vestimentare Jordan în multe videoclipuri muzicale a nenumărați artiști pasionați de modă și stil inovator, de la rapperi până la artiști pop și persoane publice. A reușit să spargă tiparele și să depășească cu ușurință teritoriul culturii urbane, devenind astfel un simbol clasic al culturii pop moderne.

Modelele retro sunt cele mai căutate articole Jordan

După mai multe decenii de la înființare, articolele lor retro originale sau cele de inspirație retro au reușit să pornească un întreg fenomen cultural global, susținând astfel milioane de sneakerheads de pretutindeni în stilul și viziunea lor despre lume, modă și stil. Jordan a inspirat foarte mulți tineri să se exprime liber, fie prin sport, depășind barierele baschetului, fie prin evoluții extraordinare în alte domenii, precum muzică și film, ale unor reprezentanți de seamă ai culturii. Astăzi unele modele rare ajung să coste peste 30.000 de dolari, o sumă modică pentru pasionați, și au devenit o piesă vestimentară obligatorie pentru videoclipurile și reprezentațiile muzicale ale multor artiști internaționali precum Eminem, Da Baby, Lil Wayne și mulți alții. Explorează selecția noastră de produse Jordan pentru bărbați, femei și copii și crează-ți propriul stil unic cu ajutorul căruia sigur vei ieși în evidență.