Sari la conținutul principal

Tot ce trebuie să știi
Ghid de spălare a lenjeriei intime

Tot ce trebuie să știi Ghid de spălare a lenjeriei intime
Ghid de spălare a lenjeriei intime344

Hai să vorbim despre un subiect care nu e abordat prea des: cum să îți îngrijești lenjeria intimă în mod corect, astfel încât să dureze cât mai mult. Pentru că da, aceasta necesită atenție specială și există modalități specifice de spălare a lenjeriei de corp pentru a o curăța complet și pentru a-i prelungi durata de viață.

Sortează-ți rufele în mod corect

Alocă-ți timp pentru a sorta lenjeria intimă și separ-o de celelalte haine, deoarece, în general, articolele trebuie spălate la temperaturi diferite. Apoi sortează lenjeria după culoare: spală lenjeria închisă la culoare cu piesele închise, lenjeria de culoare cu cea colorată și lenjeria albă cu articole albe.

Tot ce trebuie să știi Ghid de spălare a lenjeriei intime

Optează pentru un detergent delicat

Alege un detergent delicat și care nu conține substanțe chimice dure – acest lucru va fi benefic nu numai pentru rufele tale, ci și pentru tine. Acești detergenți nu conțin substanțe chimice dure, cum ar fi înălbitorii, fosfații sau enzimele care pot deteriora și descompune anumite țesături, dar îți va curăța rufele tot atât de eficient.

Tot ce trebuie să știi Ghid de spălare a lenjeriei intime

Alege temperatura corectă

Temperaturile ridicate elimină mai eficient bacteriile și germenii, așa că îți recomandăm să setezi mașina de spălat la 60°C. Dar dacă lenjeria ta intimă este confecționată din materiale delicate, optează pentru 40°C.

Tot ce trebuie să știi Ghid de spălare a lenjeriei intime

Alte sfaturi utile

Înainte de spălare, nu uita să verifici eticheta cu informații de pe articol, pentru a ști cum să tratezi țesătura în mod corespunzător. Pentru îndepărtarea petelor, alege un detergent cu gel, care le absoarbe mai eficient și este mai blând. Tratează în prealabil hainele aplicând un produs special de îndepărtare a petelor și apoi bagă-le în mașina de spălat. Pentru a-i păstra forma, culoarea și elasticitatea, îți recomandăm să usuci lenjeria intimă în aer liber, și nu într-un uscător. Avantajul suplimentar este că nu este doar mai blând cu planeta, ci și cu factura la curent.

Cupoane exclusive în aplicație, pentru tine!
Obține cuponul de -15% pt. clienți noi în app & alte oferte personalizate.