Sari la conținutul principal

Fii fresh
Ghid de spălare a hainelor de sport

Fii fresh Ghid de spălare a hainelor de sport
Ghid de spălare a hainelor de sport466

Pentru ca tu să ai grijă cum trebuie de hainele tale de sport, am strâns câteva sfaturi grozave pentru a te ajuta să prelungești prospețimea și durata de viață a pieselor tale preferate.

Sortează-ți rufele în mod corect

Separă hainele de sport de celelalte haine pe care vrei să le speli. Apoi, sortează-le în funcție de culoare: cele închise la culoare cu cele închise la culoare, cele colorate cu cele colorate și cele albe cu cele albe. Și nu uita să întorci hainele pe dos pentru a se curăța cum trebuie și pentru a proteja culoarea.

Fii fresh Ghid de spălare a hainelor de sport

Alege un detergent special pentru hainele de sport

Detergentul de rufe special pentru îmbrăcămintea sport există cu un motiv bine întemeiat – este formulat pentru a suprima mirosurile naturale și pentru a curăța în profunzime țesăturile care absorb umezeala și materialele sintetice. Optează pentru un detergent mai blând, care nu conține de obicei substanțe chimice dure, cum ar fi înălbitorii, fosfații sau enzimele, care pot deteriora și descompune anumite țesături, dar care curăță rufele tot atât de eficient.

Fii fresh Ghid de spălare a hainelor de sport

Alege temperatura corectă

Spală hainele de sport în apă mai rece – la aproximativ 20 °C sau 30 °C. Apa fierbinte este mai degrabă dăunătoare decât benefică pentru hainele de sport, deoarece căldura extremă poate distruge elasticitatea materialului, le poate face să intre la apă și poate scurta durata de viață a pieselor tale preferate.

Fii fresh Ghid de spălare a hainelor de sport

Îndepărtează petele și mirosurile

Pentru a îndepărta petele, spală piesele de mână cu un detergent special și șterge ușor pata cu un burete. Pentru a îndepărta mirosurile, optează pentru un spray de bună calitate pentru îndepărtarea mirosurilor, pentru ca echipamentul tău să se păstreze proaspăt pentru mai mult timp. Dacă vrei să folosești un agent de îndepărtare a mirosurilor complet natural, poți adăuga o jumătate de cană de oțet alb în ciclul de clătire a rufelor. Ia-ți adio de la pete și mirosuri!

Fii fresh Ghid de spălare a hainelor de sport